deens Op 9 maart 2021 tussen 10:00 en 11:30 uur komen Noord-Europese executives en leidinggevende op het gebied kinderbescherming en jeugdzorg online bij elkaar. Bij deze online conferentie zullen key speakers uit Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken meer over vertellen, hoe de digitalisering van case work hogere efficiëntie waarborgt, en zo meer capaciteit vrij maakt voor betere bescherming en zorg voor kinderen en jeugd.

Voertaal van het evenement is Engels.

wordcloud ggz.2 Op 5 februari vond een gesprek plaats tussen Floortje Scheepers en Philippe Delespaul, beiden hoogleraar zorginnovatie in de GGZ. Het gesprek werd ingeleid door Arno Lelieveld (Jeugdbescherming Gelderland). Moderator van de gesprekken is Merel van Dorp. 

Thema van het gesprek gaat over de kloof die er bestaat tussen de jeugd en volwassen GGZ. Doel van dit gesprek was de urgentie van de samenwerking tussen de zorg voor jeugd en de volwassen GGz te agenderen en met elkaar te verkennen hoe we er in 2021 voor zorgen dat we van praten over samenwerking komen tot daadwerkelijk samenwerken. In het land gaven mensen hun mening, en stelden vragen via de chat.

alelieveld Als leiders eerst doen wat nodig is om beter samen te werken en gemeenschapsgeld beter te besteden, dan kunnen we daarna altijd nog het stelsel aanpassen en beter dienstbaar laten zijn aan ‘kwetsbare kinderen beter beschermen’. Dit stelt Arno Lelieveld in zijn artikel over wat nodig is om kwetsbare kinderen beter te beschermen. Nieuwsgierig?

Klik hier voor het volledige artikel

actieprogramma In april schreef het stimuleringsfonds creatieve Industrie de Open Oproep Nieuwe woonconcepten dak- en thuisloze jongeren uit. Vijf ontwerpteams werden geselecteerd. Bij de start van de eerste fase van uitvoering zijn deze teams door het stimuleringsfonds gekoppeld aan de 14 pilotgemeenten die deelnemen aan het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. De open oproep maakt deel uit van het Actieprogramma en heeft als doel ontwerpers en pilotgemeenten samen tot meer structurele ontwerpoplossingen te laten komen. 

csm Karen ceb380ac83 In deze rubriek stellen (nieuwe) leden zich aan u voor. Vandaag is het woord aan Karen Strengen, bestuurder van Dak kindcentra, een kinderopvangorganisaite met zo’n zestig locaties in de Regio Haaglanden.

De ontwikkelingen en nieuwe maatregelen rondom het coronavirus binnen de langdurige zorg volgen elkaar razendsnel op. Vilans heeft ter inspiratie kennis verzameld over de mogelijkheden van technologie in de langdurige zorg. Daarbij is een koppeling gemaakt van de verschillende behoeftes die zij in het veld hebben opgehaald.

Klik hier voor een link naar het overzicht. Het overzicht bevat zeker ook voor andere domeinen mogelijkheden die benut kunnen worden.

D VP1 e associatie voor Jeugd zet in op samen leren, ontwikkelen en innoveren. Om een beeld te krijgen van de thema's en vraagstukken waar we de komende periode mee aan de slag zouden willen, hebben we besloten om samen met jullie te brainstormen over de belangrijkste inzichten die de coronacrisis jouw hebben opgeleverd. Klik op deze link voor een eerste indruk van de thema’s en vraagstukken die door enkele van onze leden zijn genoemd.

Heb jij inzichten die je graag met je collega's wilt delen? Welke inzichten/lessen zou je na de coronacrisis willen vasthouden? Welke thema's wil jij met jouw collega's bespreken? Laat het weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het overzicht wordt eens per twee weken ge-update en gedeeld. Hierbij worden jullie geattendeerd op activiteiten (al dan niet georganiseerd door de associatie voor jeugd) die passen bij de inzichten en vraagstukken die door jullie worden geagendeerd.

 • Deense ambassade: Uitnodiging online conferentie kinderbescherming & jeugdzorg +


  deens Op 9 maart 2021 tussen 10:00 en 11:30 uur komen Noord-Europese executives en leidinggevende op het gebied kinderbescherming en jeugdzorg

  Lees verder...
 • Voorjaarscongres 2021: Groter Denken, Kleiner Doen +

  dreamstime xl 134667945 sm

  Kring Zuid nodigt jou van harte uit voor het Voorjaarscongres 2021 over Groots Denken, Klein Beginnen. Centraal in het congres

  Lees verder...
 • Verslag Webinar: Gesprek over zorginnovaties rond de volwassen GGZ +

  wordcloud ggz.2 Op 5 februari vond een gesprek plaats tussen Floortje Scheepers en Philippe Delespaul, beiden hoogleraar zorginnovatie in de GGZ. Het

  Lees verder...
 • Webinar 5 Maart: Bijdragen Aan 113 Zelfmoordpreventie +


  113ZELFMOORDPREVENTIE09000113HULPLIJN Elke dag overlijden in ons land 5 mensen aan zelfmoord. Wekelijks praat 113 met zo’n 1000 mensen over hun suïcidale

  Lees verder...
 • Voorjaarscongres 2021 +

  Het voorjaarscongres van de Associatie voor Jeugd zal gehouden worden op 25 en 26 maart.

  In lijn der verwachting zal

  Lees verder...
 • Inspiratie met Arno Lelieveld +

  alelieveld Als leiders eerst doen wat nodig is om beter samen te werken en gemeenschapsgeld beter te besteden, dan kunnen we

  Lees verder...
 • 1