190129 logo stmKennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie en het jeugddomein bij elkaar op één plek. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen.

Wanneer: 16 april 2019
Waar: de Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
Voor wie: professionals en bestuurders in het jeugddomein

U kunt zich hieronder aanmelden:

aanmelden button web

 Waarom?

Organisaties in de diverse sectoren van het jeugddomein hebben dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. We maken kennis met bestaande innovaties, delen ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven. Hoe kunnen we samen met designers innovaties ontwerpen, vormgeven en organiseren? Hoe kunnen we digitale innovatie daarbij benutten? Wat betekent datasturing? Welke tools en ontwikkelingen zijn van belang om ons primaire proces anders vorm te geven? Welke ethische vraagstukken komen daarbij om de hoek kijken? Het event geeft de mogelijkheid om dieper op deze vragen in de gaan en te leren van elkaar en andere experts.

Wat levert het op?

  • Maak kennis met bestaande innovaties op de ‘playground’ en ervaar de toepassingen zelf.

  • Volg workshops en/of masterclasses over praktische, bestuurlijke en ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein en deel die kennis vervolgens in jouw organisatie.

  • Versterk jouw landelijk netwerk met digitale pioniers, wetenschappers, bestuurders en andere professionals. Deel ervaringen en leer van elkaar.

  • Ontdek hoe nieuwe vormen van innoveren, samen met jongeren en professionals, leidt tot ‘anders’ ontwikkelen en implementeren.

Door wie?

De organisatie van dit congres is in handen van de Associatie voor Jeugd, samen met haar partners. Een programmagroep van professionals en communicatiespecialisten van organisaties uit de diverse sectoren zijn samen met een eventmanager verantwoordelijk voor de organisatie van het event. De betrokken organisaties zijn Garage 2020, Platform 51, GGD GHOR, NCJ, Actiz en iHUB.

Om het event financieel mogelijk te maken, hebben veel organisaties binnen het jeugddomein een bijdrage gedaan. Daar zijn we heel blij mee! Daarnaast is Samen Toekomst mogelijk gemaakt door:

NederCare
NederCare is leverancier van het elektronisch cliënten en patiënten dossier Care4. Onze overtuiging is dat als we zorgprofessionals en cliënten ondersteunen met een fantastisch gereedschap, de zorg beter wordt. Dagelijks gebruiken 50 zorgaanbieders en 20.000 professionals Care4. NederCare is gefocust op gehandicaptenzorg en jeugdzorg in Nederland en België.

Gino Software
Gino Software bouwt webapplicaties, apps, games en websites. Een voorbeeld daarvan is Online Zorgplan. Dat is een webapplicatie voor zorgverleners die kiezen voor een innovatieve aanpak van de zorg. Met behulp van Online Zorgplan stellen zorgverleners een digitaal zorgplan op en zetten zij daar waar nodig vragenlijsten en digitale zorgprogramma’s in. Marcel Nijp, directeur van Gino, verzorgt in workshopronde 3 tevens een workshop over Online Zorgplan.

PeopleWare
PeopleWare is een IT Service Provider gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van ICT-infrastructuren.

Accreditatie en financiering

Het evenement wordt deels gefinancierd door de betrokken organisaties zelf en met bijdragen van belangstellende en betrokken sponsoren. Daardoor kunnen we de deelnemersbijdrage laag houden, zodat organisaties meerdere professionals kunnen afvaardigen om kennis en inspiratie op te doen en dat mee te nemen naar de eigen organisatie. Deelname kost € 100,- per persoon.

Het evenement wordt geaccrediteerd voor de professionals uit de verschillende domeinen. Hierin levert het NJI een bijdrage.

Voor meer informatie en het volledige programma klik hier

U kunt zich hieronder aanmelden:

aanmelden button web