pact voor kindcentraDe Associatie voor Jeugd is mede-initiatiefnemers van de voorlopers van PACT voor Kindcentra, Pedagogisch PACT en Alert4You.

PACT voor Kindcentra ontwikkelde een handreiking over ouderbetrokkenheid in kindcentra. Een inspiratiedocument waarin de ervaringen van professionals en van ouders voor het voetlicht worden gebracht. Wat is de meerwaarde? Welke nieuwe kansen zijn er voor kindcentra als het gaat om samenwerking met ouders? Hoe pakken we dat aan?

Tijdens het webinar Ouderbetrokkenheid op 14 april 2021 is deze handreiking aangeboden aan de ouderorganisaties BOinK (Gjalt Jellesma), Voor Werkende Ouders (Marjet Winsemius) en Ouders en Onderwijs (Lobke Vlaming). Na een korte (gebruikers)toelichting op het inspiratiedocument volgde er een interessante dialoog met experts en ervaringsdeskundigen onder leiding van Peter de Vries, expert en onderzoeker ouderbetrokkenheid.

Het inspiratiedocument, met filmpjes, interviews met betrokkenen, onderzoeksresultaten en praktische tips, kun je vinden via deze link

pdf  Het document kan je als pdf kijken via deze link

Youtube

  Het webinar kan je terugkijken via deze link.