190416 plaatje handen Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineen geslagen. Om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar te brengen op één plek. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen. Nooit eerder hebben zoveel sectoren gezamenlijk een thema omarmd. Een uniek event dus!

Wanneer: 16 april 2019
Waar: de Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
Voor wie: professionals en bestuurders in het jeugddomein

U kunt zich nu al voorinschrijven:
aanmelden button web

 Waarom?

De diverse sectoren binnen het domein hebben dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. Hoe kunnen we samen innovatie ontwerpen, vormgeven en organiseren op basis van vragen van professionals? Hoe kunnen we digitale innovatie daarbij benutten? Wat betekent data-sturing? Welke tools en ontwikkelingen zijn van belang om ons primaire proces anders vorm te geven? Welke ethische vraagstukken komen daarbij om de hoek kijken?
Het evenement geeft de mogelijkheid om dieper op deze vragen in de gaan en te leren van elkaar en andere experts. We maken kennis met bestaande innovaties, delen ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven.

Wat levert het op?

 • Inspiratie opdoen: maak kennis met bestaande innovaties op de ‘playground’ waar organisaties hun innovaties laten zien en bezoekers tools zelf kunnen ervaren. 
 • Kennis opbouwen en delen: volg workshops en/of masterclasses over praktische, bestuurlijke én ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein.
 • Landelijk netwerk versterken: ontmoet digitale pioniers, wetenschappers, bestuurders en andere professionals, die ervaringen delen en leren van elkaar.
 • Anders implementeren: ontdek hoe nieuwe vormen van innoveren, samen met jongeren en professionals, leidt tot ‘anders’ implementeren.

Door wie?

De organisatie van dit congres is in handen van de Associatie voor Jeugd, samen met haar partners. Het bestuur van de Associatie voor Jeugd treedt op als opdrachtgever; een stuurgroep van betrokken bestuurders voert de dagelijkse leiding. Er is een programmagroep samengesteld van professionals en communicatiespecialisten uit de diverse domeinen die samen met een eventmanager verantwoordelijk zijn voor de programmering. De programmagroep spoort innovaties in het brede jeugddomein op en nodigt hen uit om een bijdrage te leveren aan het evenement. Daarnaast zijn al een aantal hoogleraren en experts verbonden aan het congres, zoals Floor Scheepers (Innovatie GGZ), Bert Mulder (HHS), Peter Paul Verbeek (Utwente) (moet nog vragen)  en Levi van Dam (Garages2020).

Accreditatie en financiering

Het evenement wordt deels gefinancierd door de betrokken organisaties zelf. Daarnaast wordt contact gezocht met belangstellende sponsoren en betrokken branches om een bijdrage te leveren. Er is bewust voor gekozen om de deelnemersbijdrage laag te houden zodat organisaties meerdere professionals af kunnen vaardigen. Zodat kennis en inspiratie door meerdere bevolgen professionals meegenomen wordt naar de eigen organisatie.
Het evenement wordt geaccrediteerd voor de professionals uit de verschillende domeinen. Hierin levert het NJI een bijdrage.

Voor meer informatie klik hier voor de folder.

U kunt zich nu al voorinschrijven:
aanmelden button web

 

 • Inspiratiesessie vakmanschap - 14 maart 2019 +

  Reserveer nu vast deze ochtend!


  Inspiratiesessie Vakmanschap Jeugdprofessionals
  14 maart van 9.30 - 13.00 uur
  Beatrixgebouw, achterzijde Utrecht CS

  Een gezamenlijk

  Lees verder...
 • Coalitie DataLab’s Jeugd +

  181220 Bigdata In november hebben een aantal leden van de Associatie voor Jeugd zich verbonden tot een Coalitie  DataLab’s Jeugd. In de

  Lees verder...
 • Nieuwjaarsbijeenkomst: ANDERS +


  180131 links

  Voor het eerst nodigen Associatie voor Jeugd, Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, VGN en VOBC u uit voor een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst

  Lees verder...
 • Verslag Inspiratiesessie Bouwen aan pedagogische community’s +

  181005 Verdiwel - van curatie naar preventie - jeugdhulp en sociaal werk trekken samen op

  Op 5 oktober jl. kwamen bestuurders van de Associatie

  Lees verder...
 • Verslag inspiratiesessie: ‘Gelijke kansen voor kwetsbare jongeren.' +

  hallo mbo MBO en Jeugdhulp samen

  Op 8 oktober troffen zo’n 40 bestuurders en andere betrokkenen uit de MBO- en Jeugdhulpwereld elkaar

  Lees verder...
 • Jeugdhulp naar 21! +

  Jeugdhulp naar 21!

  180925 jwzb Kijk hier onze film #Jeugdhulpnaar21 en luister waarom!

  Want:
  "18 word je van de één op andere dag. Maar zo

  Lees verder...
 • Inspirerende ochtend en netwerklunch +


  180913 Pits Datum: Amsterdam, de Pitskeuken (IJsbaanpad 11)
  Locatie: Vrijdag 28 september
  Tijd; 10-14 uur

  Programma:
  10.00 - 11.00 uur Van idee naar

  Lees verder...
 • Verkenning ‘Wat werkt’? +

  180913 beraad De netwerken Associatie voor Jeugd (bestuurder), AssociatieKring (directeuren) en WERKtank (professionals) gaan een ‘beweging’ verkennen die we gezamenlijk in gang

  Lees verder...
 • Landelijk event: Samen toekomst maken - 16 april 2019 +

  190416 plaatje handen Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineen geslagen.

  Lees verder...
 • Najaarscongres 2018, Twente +

  180711 kaart 1 Op 8 november gaan we aan het werk met de impact, die nanotechnologie heeft op ons dagelijks leven en op de

  Lees verder...
 • Uitnodiging: Anders Verantwoorden +

  boy and girl reading sm Beste genodigden,

  Op verschillende plekken en in verschillende verbanden zijn we bezig met ‘anders verantwoorden’. Eenvoudiger en meer volgens de

  Lees verder...
 • Altijd met de jongere +

  180313 Kalv Op 25 januari bood Mariette Vos namens de Associatie voor Jeugd een Position Paper aan de Kinderombudsvrouw aan. Deze was

  Lees verder...
 • 1