werkspoortVanwege de Coronaregels werd het Najaarscongres 2020 online gestreamd vanuit de 'Wasruimte' van de WerkspoorKathedraal in Utrecht.

Tijdens het najaarscongres stonden inspiratie, reflectie en samen leren centraal. We gebruiken onze ervaringen ten aanzien van opgavegericht werken (gedurende de coronacrisis) om samen te onderzoeken hoe wij regie en leiding nemen met de bedoeling om onze opgaven te realiseren. We keken hoe we dit zelf doen én we verkenden hoe we dit samen kunnen doen. We onderzochten welke inzichten de coronacrisis ons heeft gebracht en hoe we deze in de toekomst kunnen benutten. 
Het programma is terug te kijken via Vimeo en te beluisteren als Podcast.


DONDERDAGAVOND19 NOVEMBER 2020
Vanuit de Wasruimte in Utrecht vond, onder leiding van Anita Kraak een dialoog plaats over kleur bekennen, kwetsbaarheid, regievoeren, persoonlijk leiderschap en opgavegericht werken. Aan de dialoog namen deel: Hans Licht, expert op het gebied van persoonlijk leiderschap, regievoering en verander- en transitiemanagement, Ans v.d. Maat, bestuurder van het Nederlands Jeugd Instituut, lid van de associatie voor Jeugd en een ware bruggenbouwer tussen beleid, kennis en praktijk, Marenne van Kempen, bestuurder van Lokalis en Mariënne Verhoef, bestuurder van Levvel. 

soundcloud LINK VOOR PODCAST

vimeo LINK VOOR VIMEO


VRIJDAG 20 NOVEMBER 2020 - DEEL 1

Onze dagvoorzitter van 20 november was Frank Beemer, Academic Director Ketenregie (in de zorg) bij de Erasmus Academie. Frank deelde zijn ervaring met opgavegericht (samen)werken en het begeleiden van bestuurders bij het bewust en strategisch interveniëren in dynamische ketens en netwerken. Hij werd gedurende de dag bijgestaan door Anita Kraak. We zoomden in op organisatieleiderschap en netwerkleiderschap. We keken hoe je als leider van een organisatie en in een netwerk vormgeeft aan de opgaven die voor jou belangrijk zijn.

Het programma bestond uit de volgende elementen:
Op uitnodiging van de associatie hebben in de afgelopen maanden drie regionale reflectiesessies plaatsgevonden over wat corona ons leert over het werken aan gezamenlijke opgaven. De opbrengsten hiervan zijn gedeeld door Anita Kraak. 

Een inleiding door Frank Beemer over wat opgavegericht werken vraagt van organisatieleiderschap en netwerkleiderschap.

soundcloud

 LINK VOOR PODCAST

vimeo LINK VOOR VIMEO


VRIJDAG 20 NOVEMBER 2020 - DEEL 2

Utrecht: een praktijkvoorbeeld hoe je opgavegericht kunt (samen)werken.
Onder leiding van Anita Kraak vond een reflectief gesprek plaats met Gerbrich Kuperus (directeur Maatschappelijke ontwikkeling), Souhail Chagouani (controller maatschappelijke ontwikkeling en Lid expertiseteam visitatiecommissie financiële beheersbaarheid sociaal domein, Marenne van Kempen (bestuurder van Lokalis), Marlies van Loon (bestuurder van Youké) en Marian Dobbe (bestuurder van Koos). In het gesprek is aandacht voor de wijze waarop in Utrecht samen met partners uit het veld gewerkt wordt aan maatschappelijke opgaven. 

soundcloud

LINK VOOR PODCAST

vimeo LINK VOOR VIMEO


VRIJDAG 20 NOVEMBER 2020 - DEEL 3

Pitches over inhoudelijke vraagstukken / opgaven. De pitches vormden de basis voor de inrichting van de Breakoutrooms. In de Breakoutrooms is men als collega’s onder elkaar én met behulp van een set van vragen aan de slag  gegaan met het inhoudelijk vraagstuk / de opgave van hun keuze. Tijdens het middagprogramma sloot ook de RVS aan. 

soundcloud

 LINK VOOR PODCAST

vimeo LINK VOOR VIMEO


EXTRA INFORMATIE 

Op jullie verzoek delen wij tevens:
pdf Een samenvatting van het praktijkvoorbeeld van Utrecht

pdf De presentatie van Anita Kraak en Frank Beemer


WIJNPROEVERIJ 
We sloten het congres programma af met Wijnproeverij. Speciaal voor onze leden hebben we een korting met de Wijnboetiek afgesproken.

De Wijnboetiek (website).  Levering via post.nl.