Beste collegae,

We gaan een spannend gesprek voeren… En we zouden dit graag samen met u doen…

Wij zijn de Associatie voor Jeugd. Een vereniging voor bestuurders actief in de zorg voor jeugd. Een vereniging waarin ontmoeten, elkaar inspireren, samen en van elkaar leren, samen innoveren en samen toekomst maken centraal staat.

Op 3 december vindt ons najaarscongres plaats. Op een prachtige locatie aan het strand in Vlissingen gaan we elkaar ontmoeten en gaan we samen leren hoe we met onze cruciale partners op een goede manier het lastige gesprek kunnen voeren. Waarom? Omdat we beter dan we nu doen naar elkaar willen luisteren en elkaars wijsheden, potentie, achtergronden en kennis willen benutten. Een succesvolle transitie van de zorg voor jeugd gaat niet vanzelf, dat is bekend. Samen staan we aan de lat. Daarom organiseren we op 3 december ons najaarscongre

Deze uitnodiging als pdf.


IJsberg Deep Dem header web


Wanneer:          3 december 2021 - 09.00 - 17.00 uur
Waar: Strandpaviljoen Panta Rhei, Vlissingen (locatie)
Voor wie: DAG 2 - Leden AvJ, hun gasten en genodigden Directeuren Sociaal Domein
Kosten: € 100,- voor de hele dag inclusief lunch

aanmelden button web

panta rhei

We gaan aan de slag met Deep Democracy. Deep Democracy is een denkwijze én praktische methode die zorgt dat we echt goede gesprekken voeren, waarin vrijmoedig wordt gesproken en openhartig wordt geluisterd. Waardoor we conflicten aangaan in plaats van ze onder water te laten groeien en waarmee we de allerbeste besluiten kunnen nemen, inclusief, omdat de wijsheid van meerderheid én minderheid wordt meegenomen.

Deze dag staat in het teken van samen verdiepen, samen doen en samen leren.

faaij

UW GASTHEREN
Mensen en tribes vinden al eeuwenlang antwoorden op dezelfde vragen. Daarom is er veel te leren uit de antropologie. Sterke tribes voeren stevige gesprekken. Omdat niets van zichzelf betekenis heeft, en wij met elkaar betekenis geven aan de wereld en hoe wij die ervaren.

Walter Faaij neemt je mee op reis. Je leert hoe cultuur werkt, hoe mensen tribes vormen, hoe mensen reageren op verandering en hoe je dat goed kunt begeleiden. Antropologisch kijken naar tribes geeft diepgaand inzicht in de interne logica, de spanningsvelden en plekken waar het schuurt. Zodat je snapt waarom mensen doen wat ze doen. En hoe je daar verandering in kunt brengen.

Daarna neemt Frank Weijers het stokje over. Frank Weijers is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Daarnaast werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf spelen met ruimte.

Onder begeleiding van Frank gaan we werken met de basisprincipes van Deep Democracy. Dat brengen we in de praktijk door tools te introduceren die helpen om het goede weijersgesprek te voeren. Zo’n goed gesprek bestaat uit vrijmoedig spreken enerzijds en openhartig naar elkaar luisteren anderzijds. Dat klinkt simpel, maar is in de praktijk van alledag knap moeilijk. In veel gesprekken is onvoldoende duidelijk wat ze moeten opleveren, gaat het gesprek niet waar het eigenlijk over zou moeten gaan, zeggen we niet echt wat er te zeggen valt, horen we elkaar niet altijd even goed en verliezen we veel tijd en energie. Dat leidt tot (soms flinke) irritaties. Samen werken in het belang van een betere toekomst voor de zorg voor jeugd betekent eerst en vooral samen de verbinding ervaren in echt goede gesprekken. Dat gaan we doen. Met jullie eigen casuïstiek. Zodat ter plekke de effectiviteit van Deep Democracy wordt ervaren én je deze tools meeneemt naar je eigen organisatie.

aanmelden button web

Mocht u aan de nacht voorafgaand in Vlissingen willen verblijven, dan hebben we hier wat suggesties.