Wat geweldig dat we op 2 en 3 december voor het eerst sinds de start van de corona epidemie weer bij elkaar kunnen komen en naar elkaar kunnen gaan luisteren en elkaars wijsheden, achtergronden en kennis kunnen benutten!

Centraal staat elkaar echt ontmoeten. Elkaars potentie benutten en samen leren hoe we met onze cruciale partners op een goede manier het lastige gesprek kunnen voeren. Samen gaan we ervoor om uit de impasse van mooie woorden te komen. Samen gaan we een start maken met het doorbreken van onze patronen om deel te nemen aan rituele dansen waarvan we weten dat deze niet werken door met elkaar te zoeken naar hoe je het gesprek krijgt op het niveau waar je het wilt hebben.

Deze uitnodiging als pdf.

IJsberg Deep Dem header web


Wanneer:          2 december 2021 - 17.00 uur t/m 3 december 2021 - 17.00 uur
Waar: Op, om en bij het strand van Vlissingen (klik hier voor de locaties)
Voor wie: DAG 1 - Uitsluitend de leden van de Associatie voor Jeugd
  DAG 2 - Leden AvJ, hun gasten en genodigden Directeuren Sociaal Domein
Kosten: € 495,- voor het hele congres inclusief overnachting

aanmelden button web

 

 
strandpaviljoen vloedWe gaan aan de slag met Deep Democracy. Deep Democracy is een denkwijze én praktische methode die zorgt dat we echt goede gesprekken voeren, waarin vrijmoedig wordt gesproken en openhartig wordt geluisterd. Waardoor we conflicten aangaan in plaats van ze onder water te laten groeien en waarmee we de allerbeste besluiten kunnen nemen, inclusief, omdat de wijsheid van meerderheid én minderheid wordt meegenomen.

panta rhei

DONDERDAG 2 DECEMBER
We starten onze 2-daagse met een inleiding door Walter Faaij. Walter Faaij is corporate antropoloog en gespecialiseerd in organisatiecultuur, cultuurverandering, inclusie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In een keynote gaat Walter Faaij in op de vraag hoe mensen unieke antwoorden vinden op universele vragen. Hoe we dat in interactie en besluitvorming doen. En leren we waarom het goed is om in organisaties meer betekenisvolle gesprekken te voeren en kampvuren aan te steken. Deze lezing gaat ook over de kracht van rituelen en verhalen om beweging te creëren en verandering verleidelijk te maken.

Weekend in Zeeland Golden Tulip Strandhotel Westduin

VRIJDAG 3 DECEMBER
Vandaag staat in het teken van samen verdiepen, samen doen en samen leren. Leren doe je door te doen. Daarom nodigen we je van harte uit om voor deze tweede dag een of twee collega’s uit jouw regio mee te nemen met wie jij je inzet voor de zorg voor jeugd en met wie jij regelmatig ‘lastige gesprekken’ moet voeren. Je kunt hiervoor de bijgeleverde uitnodiging gebruiken. Let op: LET OP: Deelname voor gasten en genodigden aan dag 2 bedraagt €100,-.

Wilt u gasten uitnodigen voor dag 2, stuur hen dan deze pdf als uitnodiging, of deze gastenlink.

Goed om te weten:
Ook de leden van het netwerk directeuren sociaal domein zijn voor dag twee uitgenodigd.

faaijUW GASTHEREN
Mensen en tribes vinden al eeuwenlang antwoorden op dezelfde vragen. Daarom is er veel te leren uit de antropologie. Sterke tribes voeren stevige gesprekken. Omdat niets van zichzelf betekenis heeft, en wij met elkaar betekenis geven aan de wereld en hoe wij die ervaren.

Walter Faaij neemt je mee op reis. Je leert hoe cultuur werkt, hoe mensen tribes vormen, hoe mensen reageren op verandering en hoe je dat goed kunt begeleiden. Antropologisch kijken naar tribes geeft diepgaand inzicht in de interne logica, de spanningsvelden en plekken waar het schuurt. Zodat je snapt waarom mensen doen wat ze doen. En hoe je daar verandering in kunt brengen.

Daarna neemt Frank Weijers het stokje over. Frank Weijers is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Daarnaast werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf spelen met ruimte.

Onder begeleiding van Frank gaan we werken met de basisprincipes van Deep Democracy. Dat brengen we in de praktijk door tools te introduceren die helpen om het goede weijersgesprek te voeren. Zo’n goed gesprek bestaat uit vrijmoedig spreken enerzijds en openhartig naar elkaar luisteren anderzijds. Dat klinkt simpel, maar is in de praktijk van alledag knap moeilijk. In veel gesprekken is onvoldoende duidelijk wat ze moeten opleveren, gaat het gesprek niet waar het eigenlijk over zou moeten gaan, zeggen we niet echt wat er te zeggen valt, horen we elkaar niet altijd even goed en verliezen we veel tijd en energie. Dat leidt tot (soms flinke) irritaties. Samen werken in het belang van een betere toekomst voor de zorg voor jeugd betekent eerst en vooral samen de verbinding ervaren in echt goede gesprekken. Dat gaan we doen. Met jullie eigen casuïstiek. Zodat ter plekke de effectiviteit van Deep Democracy wordt ervaren én je deze tools meeneemt naar je eigen organisatie.

aanmelden button web