header mentale gezondheidIn de aanloop naar Samen Toekomst Maken 2022, hét event over innovatie in het jeugddomein, organiseren wij drie prikkelende dialoogsessies. Dit keer: Dialoogtafel: Mentale Gezondheid

Wanneer:    5 oktober van 12:00 - 13:00 uur
Waar:    Online, via een livestream verbinding
Voor wie:    iedereen actief in de zorg voor jeugd, met interesse voor het thema Mentale Gezondheid

aanmelden button web

 

Mentale gezondheid… Het is een hot topic. Nederland is rijker dan ooit. Mentaal gaat het minder goed met ons… We hebben met elkaar, zonder het te willen, een mentaal uitputtende samenleving gebouwd. Begin september nog, stonden de kranten er bol van: Jongvolwassenen zijn ongelukkiger. Het afgelopen half jaar antwoordden meer mensen dan ooit tevoren dat het psychisch slecht met hen ging: 15 procent. Onder jongvolwassenen liep het zelfs op tot 25 procent.

Dit vraagt om een mentale doorbraak! We willen dat Nederland een sociale, bruisende samenleving wordt waarin kinderen met vertrouwen in de toekomst kunnen opgroeien.th 5

Hoe? Daarom gaat Ellen-Joan Wessels op 5 oktober in gesprek met Kees Kraaijeveld, Yvonne Vanneste en Mark Weghorst over hoe we ervoor zorgen dat Nederland een sociale, bruisende samenleving wordt waarin kinderen met vertrouwen in de toekomst kunnen opgroeien.

Geïnteresseerd? Meld je dan kosteloos aan en volg de dialoog via een livestream verbinding, geef daarbij ook jouw input en stel daarbij ook jouw vragen. Meld je aan met de aanmeldbutton bovenin.

Mocht je op 5 oktober niet kunnen komen maar ben je wel geïnteresseerd? De opnames van de livestream kunnen na de bijeenkomst teruggekeken worden via www.samentoekomstmaken.nl.

thKees Kraaijeveld heeft met de denktank mentale vooruitgang onlangs laten zien dat we de mentale kracht van de samenleving en van organisaties kunnen vergroten. En nu is hij met een tweede denktank mentale vooruitgang van jeugd en gezin aan het nadenken hoe we ditzelfde voor kinderen en gezinnen kunnen doen. Op 5 oktober deelt Kees zijn droom over onze mentale gezondheid in 2050 en de wijze waarop we hiernaartoe kunnen werken.

testeaweYvonne Vanneste is arts Maatschappij & Gezondheid bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Yvonne houdt zich voornamelijk bezig met Kennis en Vakmanschap, Early Life Stress en onderzoek binnen de jeugdgezondheidszorg. In 2014 verkozen tot ‘Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid’.

th 4Mark Weghorst is specialist op de thema’s weerbaarheid, schoolverzuim en beleidsbeïnvloeding en combineert als changemaker verschillende werelden: zorg, onderwijs en welzijn.

Deze uitnodiging als pdf lezen.